Lease nu jouw favoriete KTM.
Jij de brandstof, wij de rest.
Hier lees je alles over het onderhoud.

Zorgeloos alles voor je geregeld!

Waar ga je heen voor Reparatie, onderhoud en banden?

Voor alle reparaties, onderhoud en banden kun je gewoon terecht bij jouw officiële merkdealer. Jouw dealer kent jouw motor immers van binnen en van buiten. Je maakt gewoon daar de afspraak, jouw dealer vraagt toestemming aan My Lease Motor en wij betalen de factuur!

Dit zit in je maandbedrag inbegrepen:

  • Reparatie
  • Onderhoud
  • Banden
  • Schadeafhandeling
Ik heb nog vragenFAQ

Schadeafhandeling is inbegrepen

Schade aan de motor is natuurlijk altijd vervelend. Een groot voordeel van een lease motor is dat er altijd een vakkundig schadeteam voor je klaar staat en je nooit voor onverwachte kosten komt te staan. Bij My Lease Motor duiken we in de case en gaan we aan de slag om alles zo goed mogelijk af te handelen.

Als je zelf schade hebt gereden is het handig als je foto’s maakt van de schade en de plek waar de schade is gemaakt. Vul vervolgens binnen 48 uur het schadeformulier in zodat het zo snel mogelijk afgewikkeld kan worden. Na het ontvangen van de melding gaat het team van My Lease Motor voor je aan de slag.

Betreft het een kleine schade of loopt je leasecontract binnenkort af? Dan kan het zijn dat de schade aan je motor niet hoeft te worden hersteld. Wanneer de schade is beoordeeld laten wij je weten waar je het beste de schade kunt laten herstellen. In de meeste gevallen zal dit bij de dealer zijn waar jij bekend bent.

Een schade melden

Als je schade rijdt met een tegenpartij raden we aan direct foto’s te maken waarbij de situatie, plek en omvang van de schade kan worden vastgelegd. Vervolgens vul je samen met de tegenpartij het blauwe Europees Schadeformulier in. Zorg ervoor dat je binnen 48 uur het schadeformulier naar ons toestuurt. Na ontvangst neemt een werknemer van My Lease Motor contact op.

Ondertussen beoordelen wij de schade en wordt de procedure gestart waarbij de verzekeringsmaatschappijen met elkaar in gesprek gaan over de aansprakelijkheid en schadekosten. In eerste instantie worden de kosten door ons betaald. Vervolgens zijn er twee situaties mogelijk:

  • In het geval van niet verhaalbare schade wordt de eigen bijdrage aan het schadeherstel doorbelast. Dit is nooit meer dan de hoogte van het eigen risico.
  • In het geval van verhaalbare schade belasten wij de eerste 3 maanden niks door. Als de schuldvraag na deze periode nog steeds wordt betwist belasten wij de eigen bijdrage door. Lukt het uiteindelijk toch om de schade te verhalen op de tegenpartij? Dan krijg je natuurlijk de eerder doorbelaste bijdrage terug.
Een schade melden

Alles wat je moet weten op een rijtje

 

Dagelijks onderhoud van de Motorfiets doe je zelf. Dit betekent dat je zelf de bandenspanning en de niveaus van de motorolie en de andere vloeistoffen op het voorgeschreven peil houden volgens de richtlijnen van het instructieboekje van de Motorfiets. De kosten daarvan zijn voor uw rekening.

Onderhoudsbeurt(en) wanneer de Motorfiets een onderhoudsbeurt nodig heeft die je bij te houden. Zodra de Motorfiets volgens de richtlijnen van de fabrikant, te vinden in het instructieboekje, een onderhoudsbeurt nodig heeft, dan maak je gewoon een afspraak bij een officiële merkdealer. Of contact jouw leverende dealer. Vervolgens breng je zelf de Motorfiets naar de vestiging. Om misverstanden over de betaling van de kosten te voorkomen, moet je aan de dealer mededelen dat de Motorfiets eigendom is van My Lease Motor en dat de dealer My Lease Motor vooraf om toestemming voor onderhoud moet vragen.

Een defect dat gerepareerd moet worden, dan kun je dit eveneens na een afspraak laten repareren bij een een officiële merkdealer. Ook daarvoor geld dat je bij het aanbieden van de Motorfiets voor reparatie moet mededelen dat de Motorfiets eigendom is van My Lease Motor en dat My Lease Motor om toestemming moet worden gevraagd.

Reparatie en onderhoud in het buitenland waarvoor My Lease Motor toestemming heeft gegeven, kunt u zelf de kosten betalen. U moet dan vragen om een factuur die op naam van My Lease Motor is gesteld. Deze (originele) factuur stuurt u samen met een bewijs van betaling aan My Lease Motor. De kosten worden dan – tot het bedrag waarvoor toestemming is gegeven – door My Lease Motor aan u vergoed.

*My Lease Motor betaalt de kosten voor reparatie of de onderhoudsbeurt rechtstreeks aan de dealer, op voorwaarde dat zij vooraf toestemming heeft gegeven voor de reparatie of de onderhoudsbeurt.

*KTM – LEASING is een product van Myleasemotor B.V. De getoonde Private Lease & Zakelijke Lease tarieven betreffen een vanaf tarief. Het Private Lease tarief betreft inclusief BTW en Zakelijke Lease tarief betreft exclusief BTW. Tarieven zijn gebaseerd op een looptijd vanaf 60 maanden en 4.000km per jaar. Het maandbedrag is exclusief brandstof en/of energiekosten, en eventuele extra accessoires. De afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Wanneer u een aanvraag doet voor Private Lease of Zakelijke Lease, dan verwerkt Myleasemotor B.V. uw persoonsgegevens en zijn zij verwerkingsverantwoordelijke over de privacy wetgeving. U kunt Myleasemotor B.V. bereiken via tel. +31 (0)85 048 21 06 of e-mail: [email protected]. De privacyverklaring van Myleasemotor B.V. kun je vinden op de pagina: Documentatie