Heb je nog vragen? Wij helpen je graag!

Wat is Private of Zakelijke Lease?

Private of Zakelijk leasen van een motor houdt in dat je voor een vooraf afgestemde periode een vast maandbedrag betaalt om gebruik te maken van een motor. Alle kosten die je normaal zou hebben aan wegenbelasting, pechhulp, reparatie, onderhoud, banden en verzekering zijn bij dit maandbedrag inbegrepen. Handig toch!

Het is nu alleen nog een kwestie van op tijd tanken en boetes vermijden, je betaalt naast het maandtarief namelijk alleen nog de brandstof en eventuele boetes die je ontvangt. Aan het einde van jouw leasecontract lever je de motor in en kun je weer een nieuwe leasen.

Private of Zakelijk lease is dus een soort telefoonabonnement, maar dan voor je motor!

Kan ik accessoires of opties toevoegen aan mijn motor?

Ja, dit is mogelijk, de motor kan volledig naar jouw wensen worden aangepast. Als jij de gewenste accessoires doorgeeft dan gaan wij hiermee aan de slag en maken we er een overzichtelijk kostenplaatje van. Zo ontvang je jouw persoonlijke lease offerte!

Wat gebeurt er als ik meer kilometers rijd dan verwacht?

Rijd je meer dan de afgesproken kilometers per jaar dan is bijkopen van lease kilometers simpel, goedkoop en vooral onbeperkt! Alle meer gereden kilometers boven de afgesproken kilometers worden jaarlijks of maandelijks met je verrekend.

Voorbeeld:
Rijd je 1.000 kilometer per jaar meer? Dan bespreken wij dat met elkaar na ieder jaar van het contract. Wij vragen dan de kilometers bij je op en eventuele meerprijs per kilometers verrekenen we met jou. De prijs per meerkilometer is vooraf op de offerte al bij je bekend en wijzigt niet. (kom je totaal op km per jaar), dan kost dat: 5.000 x = €  per jaar ofwel €  per maand.

Waar gaan de bekeuringen heen?

Heb je een verkeersovertreding begaan? Kan gebeuren! Deze worden door Myleasemotor B.V. aan jou doorbelast inclusief € 12,50,- administratiekosten en rechtstreeks naar jouw huisadres gestuurd. Net als bij een koop auto dien je de bekeuring zelf te betalen.

Wat moet ik doen als ik schade heb aan mijn motor?

Als je schade hebt dien je dit aan meteen aan Myleasemotor B.V. door te geven. Vervolgens dient u de leasemaatschappij binnen 48 uur een volledig ingevuld schadeformulier op te sturen en zo snel mogelijk verklaringen van getuigen, die op de gebeurtenis betrekking hebben, te overleggen. Een schadeformulier kun je vinden bij documenten op onze site.

Is er een leeftijdsbeperking op leasen?

Van jong tot oud, Lease is bij My Lease Motor voor iedereen met een geldig motor rijbewijs.

My Lease Motor maakt geen onderscheid in wie wel of niet kan leasen. Als je een geldig rijbewijs hebt, ben je welkom bij ons. Wij helpen graag om iedereen die dat wil zorgeloos te laten motorrijden. Ook voor iedereen met een A1 of A2 rijbewijs!

Heb ik bijtelling bij een zakelijke lease?

Als je de zakelijke motorfiets privé gebruikt, betaal je bijtelling. Die bijtelling is echter een stuk lager dan bij een auto. De bijtelling voor motorfietsen bestaat uit het werkelijke aantal gereden privékilometers vermenigvuldigd met de kostprijs per kilometer.

Bij een B.V. wordt dit als loon verwerkt, waarbij eventueel de vrije ruimte van de werkkostenregeling nog kan worden gebruikt. Wordt je winst belast met inkomstenbelasting, dan wordt de bijtelling in mindering gebracht op de aftrekbare kosten van de motorfiets.

Kan ik als ZZP-er leasen?

Ja dat kan zeker!

Een vast inkomen is geen vereiste om te leasen, maar maakt het acceptatieproces wel wat gemakkelijker. Een arbeidscontract mag niet eerder aflopen dan het leasecontract en dat is precies wat leasen in veel gevallen lastiger maakt met een tijdelijk contract.

Als starter op de arbeidsmarkt of beginnend ZZP-er kan private lease juist enorm interessant zijn, maar kan het dus wel zo zijn dat je zonder vast inkomen niet direct in aanmerking komt. Wij bekijken graag samen de mogelijkheden!

Kan ik de motor bij einde contract kopen?

Ja dat kan zeker!

Mocht je dat willen dan kun je voor het einde van de looptijd van je contract kenbaar maken dat je de motor graag van Myleasemotor B.V. koopt. Wij zullen dan de prijs aan je laten weten. De motor blijft dan gewoon bij jou na de looptijd van het leasecontract.

Welke documenten hebben jullie nodig voor de (financiële) acceptatie?

Normaal gesproken hebben we het volgende nodig:

  • de meest recente loonstrook.
  • een bankafschrift met daarop de storting van het loon en de woonlasten (recente hypotheek- of huurbetaling).
  • een kopie van een geldig paspoort.
  • een kopie van een geldig rijbewijs.

Indien je korter dan 12 maanden in dienst bent of een tijdelijk dienstverband hebt, ontvangen wij graag aanvullend een werkgeversverklaring. Per mail informeren we je na de aanvraag over welke stukken we in jouw specifieke situatie nodig hebben.

Vragen?
E-mail: [email protected]
Telefoon: 085 – 048 21 06
WhatsApp: 085 – 048 21 06

Ik heb een eigen bedrijf. Kan ik een motor leasen?

Ja, als je een eigen bedrijf hebt kom je in aanmerking voor zowel zakelijk als private lease. Een kredietcheck maakt wel onderdeel uit van de acceptatieprocedure. Daarnaast is het in ieder geval van belang dat jij:

  • Een geldig rijbewijs hebt.
  • Dat je woonachtig bent in Nederland.

Wat hebben wij nodig voor een kredietcheck?
De zaken die wij in eerste instantie nodig hebben voor de kredietcheck zijn een kopie van een  geldig rijbewijs, een kopie van de meest recente jaarcijfers (inclusief winst- en verliesrekening) en het KvK-nummer. Daarnaast vindt standaard een BKR-toetsing en -registratie plaats.

Vragen?
E-mail: [email protected]
Telefoon: 085 – 048 21 06
WhatsApp: 085 – 048 21 06

BKR-codering

Een BKR-toetsing maakt deel uit van de financiële acceptatie. Dit is één van de variabelen die wordt beoordeeld. Een BKR registratie is uiteraard geen probleem. Als er sprake is van een lopende BKR-codering kunnen wij helaas niet helpen aan een private lease.

Daarnaast goed om te weten dat wij geen BKR registratie maken bij de inzet van een private lease motor.

Vragen?
E-mail: [email protected]
Telefoon: 085 – 048 21 06
WhatsApp: 085 – 048 21 06

Wordt mijn private lease contract geregistreerd bij het BKR?

Ja. Tijdens het acceptatieproces doen wij een toetsing bij het Bureau Krediet en Registratie (BKR). Op het moment dat je op de nieuwe motor gaat rijden registreren wij de overeenkomst bij het BKR. De hoogte van het te registreren bedrag is gelijk aan de volgende formule: 65% x het maandelijkse leasetarief x looptijd in maanden.

Voorbeeld
Stel dat het leasetarief € 200,- per maand is en je het contract afsluit voor 24 maanden. Dan wordt 65% van (€ 200,- x 24) = € 3.120,- geregistreerd bij BKR.

Wanneer moet ik mijn jaarlijkse kilometerstand doorgeven?

Nadat je een volledig jaar je leasemotor hebt gereden, vragen wij je jouw kilometerstand door te geven. Je krijgt hiervoor een e-mail, dus je hoeft hier niet zelf aan te denken. Het enige dat je dan dient te doen is de instructies in deze e-mail op te volgen en je kilometerstand invullen. De rest regelen wij voor je.

E-mail gemist?
Heb je de e-mail toch per ongeluk gemist dan kun je de kilometerstand hier doorgeven.

Wanneer & waar onderhoud plegen aan mijn leasemotor?

Dit is voor iedere motor anders, maar de meesten geven tegenwoordig zelf een signaal af. Als er onderhoud nodig is, wordt er een melding weergegeven op de display op het dashboard. Twijfel je? Neem dan contact op met jou leverende dealer of een andere officiële merkdealer.

De keuze door wie je het onderhoud aan je leasemotor laat uitvoeren ligt grotendeels bij jou.
De enige voorwaarde is dat het een officiële merkdealer moet zijn.

Let op: wil je er rekening mee houden dat je als berijder verantwoordelijk bent voor het tijdig maken van een onderhoudsafspraak. En zorg ervoor dat je bij het maken van de afspraak aangeeft dat het een motor is van My Lease Motor. De dealer dient namelijk toestemming te vragen voordat hij het onderhoud of de reparatie mag/kan uitvoeren.

Vragen?
E-mail: [email protected]
Telefoon: 085 – 048 21 06
WhatsApp: 085 – 048 21 06

Mijn vraag staat er niet tussen

Bel directMail direct

*MOTO MORINI – LEASING is een product van Myleasemotor B.V. De getoonde Private Lease & Zakelijke Lease tarieven betreffen een vanaf tarief. Het Private Lease tarief betreft inclusief BTW en Zakelijke Lease tarief betreft exclusief BTW. Tarieven zijn gebaseerd op een looptijd vanaf 60 maanden en 4.000km per jaar. Het maandbedrag is exclusief brandstof en/of energiekosten, en eventuele extra accessoires. De afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Wanneer u een aanvraag doet voor Private Lease of Zakelijke Lease, dan verwerkt Myleasemotor B.V. uw persoonsgegevens en zijn zij verwerkingsverantwoordelijke over de privacy wetgeving. U kunt Myleasemotor B.V. bereiken via tel. +31 (0)85 048 21 06 of e-mail: [email protected]. De privacyverklaring van Myleasemotor B.V. kun je vinden op de pagina: Documentatie