Schade gereden? Dat is vervelend maar het kan gebeuren.

Vervelend, maar wij helpen je graag!

Heb je schade gereden of vragen over hoe hoog je eigen bijdrage is bij schade of hoe je verzekerd bent? Op onderstaande pagina vind je vragen en antwoorden die betrekking hebben op verzekeringen en schade.

Schadeafhandeling is inbegrepen

Schade aan de motor is natuurlijk altijd vervelend. Een groot voordeel van een lease motor is dat er altijd een vakkundig schadeteam voor je klaar staat en je nooit voor onverwachte kosten komt te staan. Bij My Lease Motor duiken we in de case en gaan we aan de slag om alles zo goed mogelijk af te handelen.

Als je zelf schade hebt gereden is het handig als je foto’s maakt van de schade en de plek waar de schade is gemaakt. Vul vervolgens binnen 48 uur het schadeformulier in zodat het zo snel mogelijk afgewikkeld kan worden. Na het ontvangen van de melding gaat het team van My Lease Motor voor je aan de slag.

Betreft het een kleine schade of loopt je leasecontract binnenkort af? Dan kan het zijn dat de schade aan je motor niet hoeft te worden hersteld. Wanneer de schade is beoordeeld laten wij je weten waar je het beste de schade kunt laten herstellen. In de meeste gevallen zal dit bij de dealer zijn waar jij bekend bent.

Een schade melden

Als je schade rijdt met een tegenpartij raden we aan direct foto’s te maken waarbij de situatie, plek en omvang van de schade kan worden vastgelegd. Vervolgens vul je samen met de tegenpartij het blauwe Europees Schadeformulier in. Zorg ervoor dat je binnen 48 uur het schadeformulier naar ons toestuurt. Na ontvangst neemt een werknemer van My Lease Motor contact op.

Ondertussen beoordelen wij de schade en wordt de procedure gestart waarbij de verzekeringsmaatschappijen met elkaar in gesprek gaan over de aansprakelijkheid en schadekosten. In eerste instantie worden de kosten door ons betaald. Vervolgens zijn er twee situaties mogelijk:

  • In het geval van niet verhaalbare schade wordt de eigen bijdrage aan het schadeherstel doorbelast. Dit is nooit meer dan de hoogte van het eigen risico.
  • In het geval van verhaalbare schade belasten wij de eerste 3 maanden niks door. Als de schuldvraag na deze periode nog steeds wordt betwist belasten wij de eigen bijdrage door. Lukt het uiteindelijk toch om de schade te verhalen op de tegenpartij? Dan krijg je natuurlijk de eerder doorbelaste bijdrage terug.
Een schade melden

Alles wat je moet weten op een rijtje!

 

Er is schade aan mijn motor ontstaan. Wat nu?
Je kunt de schade melden door ons binnen 48 uur een volledig ingevuld Europees Schadeformulier te sturen. Schadeherstel vindt altijd plaats bij jouw dealer of een door My Lease Motor aan te wijzen leverancier. Voor meer informatie kun je ook de berijdershandleiding raadplegen.

 

Hoe hoog is mijn Eigen Bijdrage bij schade?
Jouw Eigen Bijdrage bij een Cascoschade bedraagt standaard € 450,-. Wanneer er schade is ontstaan bij een tegenpartij welke door jou is veroorzaakt, dan geldt er in dat geval een Eigen Bijdrage WA van € 0. Mocht er daarnaast schade aan jouw eigen auto zijn ontstaan, dan geldt er een Eigen Bijdrage Casco van € 450,-.  Doordat er een Eigen Bijdrage is, kunnen wij de premie laag houden. Bij excessief schadebeeld (meer dan 2 verwijtbare schades per jaar) is My Lease Motor gerechtigd de hoogte van het eigen risico voor de resterende looptijd van de overeenkomst naar boven bij te stellen.

 

Wat gebeurt er met mijn contract bij diefstal van de motor?
Bij diefstal dien je hier zo spoedig mogelijk melding van te maken bij My Lease Motor en aangifte te doen bij de politie. Het contract wordt beëindigd indien de motor niet binnen 30 dagen na vermissing is teruggevonden. In dat geval wordt er een eindafrekening gemaakt met betrekking tot de meer of minder gereden kilometers. Uiteraard gaan wij met je in overleg hoe wij je in deze situatie zo goed mogelijk kunnen helpen, en kijken wij graag samen of we een nieuwe motor kunnen inzetten voor je.

 

Is mijn motor overal verzekerd?
Jouw lease-motor is bijna in alle Europese landen verzekerd. Welke landen dit zijn vind je in onze verzekeringsvoorwaarden.

 

Bouw ik schadevrije jaren op wanneer ik een motor lease?
Ja. Indien je geen verwijtbare schades rijdt gedurende jouw overeenkomst zal My Lease Motor jouw opgebouwde schadevrije jaren bijhouden. We geven op aanvraag een verklaring af waarop jouw schadehistorie gedurende het contract wordt vermeld. Met deze verklaring kun je bij je nieuwe verzekeraar aantonen dat je de afgelopen periode schadevrij hebt gereden.

 

Ongeval in het buitenland
Schakel na een ongeval altijd de politie in en laat een proces-verbaal opstellen, zeker in Oost-Europese landen en landen als Turkije en Marokko. Anders loopt je het risico problemen te krijgen bij het verlaten van het land. Meld ook altijd direct de schade bij: [email protected]